Sjukgymnast i Enköping

Sjukgymnast i Enköping är något som många söker efter. Det viktigaste när du väljer vilken sjukgymnast du ska gå till, är att du känner dig trygg och att företaget är seriöst med certifierad personal och stor kompetens. Vi som arbetar på Aktiv Fysioterapi hjälper dig med dina problem och ger dig råd och tips på hur du kan göra för att komma tillbaka till ett normalt liv efter exempelvis en skada eller sjukdom. Sjukgymnastik är ett viktigt redskap att använda när man vill lindra smärta eller förbättra sin rörlighet och det bästa är att det finns något inom området som passar alla. Oavsett ålder och bakgrund hjälper vi dig att få tillbaka eller bibehålla ditt aktiva liv så som du önskar.

 

Vad är skillnaden på sjukgymnastik och fysioterapi?

Faktum är att sjukgymnast och fysioterapeut är samma sak. Den nya benämningen fysioterapeut trädde i kraft år 2014. Även om det nu är fastställt att fysioterapeut är den benämning som ska användas i stället för sjukgymnast så finns det fortfarande många som ännu inte riktigt har hängt med i förändringen. I vardagligt tal så kallas det fortfarande ofta för sjukgymnast men nu vet du att det inte är någon skillnad. Det är en fråga vi ofta får och det är vanligt att känna sig förvirrad över begreppen. Vi hoppas att vi med denna korta text har gjort det lite tydligare!

Vad gör en sjukgymnast?

En sjukgymnast, eller fysioterapeut, fokuserar på att behandla och förebygga olika typer av skador i muskler och leder. Man jobbar alltid utifrån en evidensbeprövad erfarenhet och med verktyg som har sin grund i olika typer av forskning. Det finns också en beprövad erfarenhet som man grundar sitt arbete på så att man säkert ger de behandlingar som man sedan tidigare har sett fungerar bäst för olika typer av problem. Alla behandlingar är dock ändå individuella eftersom vi fungerar olika.

Fysioterapi i Enköping

Det finns ett flertal sjukgymnaster i Enköping men självklart är vår rekommendation att du bokar in ett besök hos just oss på Aktiv Fysioterapi. För att du ska få en bättre bild av vilka vi är och hur vi arbetar med sjukgymnastik så har vi gjort en lista som ger en enklare överblick:

  • Vi har många års erfarenhet av att behandla olika typer av skador och problem.
  • Vi är specialister inom ortopedi.
  • Vi har särskild kompetens inom kvinnohälsa och problem vid graviditet.
  • Vi är legitimerade fysioterapeuter.
  • Du behöver inte någon remiss för att besöka oss. Vi är anslutna till Region Uppsala och dina besök ingår i högkostnadsskyddet.
  • Vi har en mycket hög kunskapsnivå med vidareutbildningar inom flera områden. Bland annat så har vi vidareutbildning inom ortopedisk kirurgisk rehabilitering (proteskirurgi höft/knä/axel, korsbandsoperationer, frakturer med mera), MDT/McKenzie, OMT – Ortopedisk Manuell Terapi, idrottsmedicin, kvinnohälsa inom gynekologi, urologi och obstetrik och mycket mer.
  • Vi bedriver vår verksamhet i fina och fräscha lokaler.

Behandling sjukgymnast Enköping

Varför ska man gå på en behandling hos en sjukgymnast i Enköping? Vi har lång erfarenhet av att behandla olika skador och sjukdomar men också stor kunskap inom att utföra sjukgymnastik för gravida. Vi har arbetat med sjukgymnastik och fysioterapi i 15 år så vi har längs vägen mött alla typer av människor med många olika åkommor och besvär. Vi har därför idag ett brett utbud av behandlingar inom fysioterapi som alla bygger på målsättningen att du ska få bästa möjliga behandling så att du snabbt kan återgå till ditt normala liv. Vi erbjuder olika behandlingar som basal kroppskännedom, avslappning, funktionell träning, akupunktur och träning för gravida.

Sjukgymnastik som gravid

Att gå till en sjukgymnast under graviditeten är väldigt bra. Under en graviditet så förändras kroppen och inte nog med att den förbereder sig för förlossning så bär man också på en liten människa som både trycker och sparkar på insidan. Det är väldigt vanligt att man får problem med bland annat foglossning. Foglossning är en bäckensmärta som strålar ut i höfterna, ljumskarna, skinkorna eller korsryggen. Man kan aldrig förhindra foglossning men genom att gå till en sjukgymnast tidigt i graviditeten kan man hjälpa till att mjuka upp och slappna av bäckenet så att smärtan inte blir lika intensiv. Vi på Aktiv Fysioterapi arbetar mycket med gravida kvinnor och hjälper till både under graviditeten och efter förlossningen. När man har fött barn så kan man behöva hjälp av en sjukgymnast för att minska problem med till exempel ryggbesvär, ischias eller inkontinens. Eftersom magmusklerna delar sig under graviditeten kan det också vara ett sätt för att bli vägledd i hur man bör träna magmusklerna efter förlossningen.

Hur länge går man hos en sjukgymnast i Enköping?

Det som en sjukgymnast, eller fysioterapeut, gör först är att undersöka dig och lyssna på din berättelse. Detta kallas för anamnes. Efter det så görs en bedömning och man sätter en funktionsdiagnos för att sedan komma fram till vad som är den bästa behandlingen för just dig. Vi är alltid lyhörda för patientens önskemål och behov så även om vi har evidensbeprövad erfarenhet är det inte säkert att det som fungerat för någon annan fungerar för dig. Alla är olika och det är något vi alltid tar i största beaktning när vi lägger upp en plan för kommande behandling.

Hur länge ska man sedan gå till en sjukgymnast då? Det är en svår fråga för allt beror på vilken sjukdom eller skada som ligger bakom problemet. Vid lindriga besvär räcker det oftast med några enstaka behandlingar av sjukgymnasten men ibland behöver man få behandling under en längre tid.

Sjukgymnastik i förebyggande syfte

Sjukgymnastik är en medicinsk specialitet som behandlar olika typer av störningar i rörligheten. Vi arbetar alltid för att förbättra patientens rörlighet och muskelstyrka men också med att minska smärta och inflammation. En vanlig missuppfattning är att man endast kan gå till en sjukgymnast eller fysioterapeut när man har ont någonstans. Det är många som inte vet att vi också är specialiserade på hur man förebygger smärta och skador. Man kan med andra ord också gå till en sjukgymnast i Enköping i förebyggande syfte.

Boka tid utan remiss!

Det krävs ingen remiss för att boka tid hos en fysioterapeut/sjukgymnast, du får själv välja till vem du vill gå till, oavsett vilken vårdcentral du tillhör.

Boka tid direkt här eller ring 0171-248 88

Kontakta mig via vårt formulär

Medlem i Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, LSR