Fysioterapeut i Enköping

Fysioterapeut i Enköping är ett bra alternativ för dig som har besvär med smärta eller stelhet i kroppen och för dig som behöver hjälp att få tillbaka muskelstyrka i olika kroppsdelar. Vi på Aktiv Fysioterapi har lång erfarenhet och hög kompetens inom att både behandla ergonomiska besvär och smärta med hjälp av sjukgymnastik och att använda bland annat akupunktur som smärtlindring.

När du kommer till oss så börjar det med att vi tillsammans går igenom din bakgrund så du får berätta om dina besvär. Detta kallas för att vi gör en anamnes och det är för att fysioterapeuten ska få mer kunskap om din problematik och vad den kan bero på. Vi gör sedan en grundlig undersökning av kroppen, musklerna och lederna. Undersökningen gör inte ont och vi lägger alltid största vikt vid att du känner dig helt bekväm.

Efter undersökningen gör fysioterapeuten en professionell bedömning av dina besvär och hjälper dig att ta fram en lämplig behandling för att du ska kunna uppnå dina mål. Fysioterapin är en profession som uppfanns och utvecklades redan på 1800-talet så det är en terapiform med lång kunskap och många beprövade metoder. Vi som arbetar på Aktiv Fysioterapi är självklart legitimerade fysioterapeuter där vi med utbildning och träning har blivit specialister på att arbeta med att återfå och bibehålla kroppens aktivitetsförmåga både under livets gång och efter skador, sjukdomar eller olyckor.

Vad är fysioterapi?

Vad är fysioterapi? Många gånger pratar man om en fysioterapeut och en sjukgymnast som två helt olika yrkeskategorier. Sanningen är den att det är samma sak. Fysioterapeut är den nya benämningen på sjukgymnast sedan år 2014 och den benämning som ska användas i första hand. Fysioterapi är det tredje största vårdområdet efter läkare och sjuksköterskor och yrkesgruppen är specialiserade på att bedöma och diagnostisera skador och smärta i muskel och leder. I vårt fall är vi också specialister inom ortopedi.

En fysioterapeut arbetar med rehabilitering och träning, eller annan anpassad fysisk aktivitet. Vårt mål med din behandling är att främja din hälsa och att hjälpa dig att se samband eller orsaker till att du har besvär. Vi som arbetar med fysioterapi i Enköping jobbar alltid utifrån evidensbeprövad erfarenhet och alla verktyg hämtas från forskning inom olika områden.

Vi har också stor beprövad erfarenhet och vet därför vad som fungerar bäst för olika sjukdomsbilder. En av fysioterapins primära behandlingsmetoder är medicinsk träning och individuellt anpassade behandlingsmetoder. Vi fokuserar på kroppens rörelse och arbetar med olika typer av icke kirurgisk behandling.

 

Varför ska man gå på behandling hos fysioterapeut?

Det finns många anledningar till att boka behandling hos en fysioterapeut. Att gå till en fysioterapeut regelbundet ökar dina möjligheter att få bukt med grundproblemet och att komma tillbaka till ditt normalläge igen. Vi träffar personer med många olika slags problem. Det kan vara allt från att man har opererat ett knä och behöver hjälp för att träna upp styrkan igen till att man har kroniska besvär som behöver lindras. Fysioterapi vänder sig till alla som vill bygga upp sin kropp men också alla som har besvär av olika slag. Det är en utmärkt behandling för att träna upp sin muskulatur efter förlossningen eller för att förebygga ryggbesvär, benskörhet, hjärtsjukdomar och annat.

Fysioterapin bygger på beprövad erfarenhet med grunden i forskningsstudier vilket gör att man kan känna sig helt trygg i behandlingen. Professionen har varit en stor framgång sedan 1800-talet och Sverige har länge varit ett land som legat i framkant inom området. Innan kunskapen om hur man kan arbeta med fysioterapi spred sig globalt så var det många läkare och lekmän från andra länder som reste till Sverige för att lära sig mer innan de öppnade sina kliniker runt om i världen. Idag är fysioterapi ett naturligt inslag i all sjukvård världen över.

 

Fysioterapi Enköping

Om du vill gå på fysioterapi i Enköping är du varmt välkommen till oss. Du behöver ingen remiss för att boka tid och behandlingar hos oss ingår i högkostnadsskyddet. Vi har vidareutbildning inom ortopedisk kirurgisk rehabilitering, MDT/McKenzie, OMT, axelrehabilitering, basal kroppskännedom, avslappning, artros med mera.

 

Behandling av en fysioterapeut för ett aktivt liv

Att få behandling av en fysioterapeut bidrar till att du kan få tillbaka kontrollen och skapa ett aktivt liv. Vem som helst kan gå på behandling hos fysioterapeuter, det finns inga gränser för om du är gammal eller ung, elitidrottare eller vardagsmotionär. Att ta hand om sin kropp är viktigt för ett friskt och hälsosamt liv. Rörelse anses vara grunden för hela människans funktion och därför är träning av olika slag en viktig del av fysioterapin. I vissa fall kan det också bli aktuellt med akupunktur och annan behandling i form av massage eller medicinska apparater så som laser, tens eller ultraljudsbehandling.

Med vår långa erfarenhet har vi tagit fram planer och strategier åt många personer med flera olika mål. En del går till en fysioterapeut för att minska smärta, andra går på fysioterapi för att få bättre rörlighet eller bara en förbättrad vardagsfunktion i arbetet eller hemma. Många besöker en fysioterapeut för att maximera sina möjligheter att prestera under ett lopp eller en tävling. Oavsett vilken anledning du har till att gå på behandling hos fysioterapeut i Enköping så rekommenderar vi dig att ge det ett försök.

 

Fysioterapi i Enköping för gravida

Kan man gå till en fysioterapeut när man är gravid? Svaret på frågan är ja, definitivt. Vår fysioterapeut i Enköping har länge hjälpt även gravida kvinnor med sina besvär. Johanna är legitimerad fysioterapeut, MSc specialist inom ortopedi och har dessutom en särskild kompetens inom just kvinnohälsa och bäckenbottenbesvär. Att vara gravid kan vara väldigt tungt och belastar stora delar av kroppen.

Har du problem med ryggbesvär under graviditeten, inkontinens eller lider av foglossning så gör du rätt i att boka ett besök hos oss. Vi hjälper även gravida kvinnor med att ta fram förslag på hur man kan träna under graviditeten för att stärka bäckenbotten och magmuskulaturen. Vi hjälper också till efter graviditeten när du vill hitta tillbaka till den fysiska stabilitet som kroppen hade innan förlossningen.

Boka tid utan remiss!

Det krävs ingen remiss för att boka tid hos en fysioterapeut/sjukgymnast, du får själv välja till vem du vill gå till, oavsett vilken vårdcentral du tillhör.

Boka tid direkt här eller ring 0171-248 88

Kontakta mig via vårt formulär

Medlem i Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, LSR